Bez tytułu 1
Sześciolatek w szkole - informacje dla Rodziców

Webmaster: Małgorzata Goździak
dostosowanie warunków sprawdzianu
 
Dostawcy produktów spożywczych-wyłonieni po przeprowadzonym przetargu
 
Firmy, które dostarczają artykuły spożywcze do kuchni
w Szkole Podst. Nr 2 w Ząbkach w roku szkolnym 2017/18




1.SUPER MAX-p.Teresa Nowicka firma super max z siedzibą przy ul. Marysieńki 2
05-120 Legionowo - warzywa , owoce
    
2. 
GOBARTO SA  -  Spółka Akcyjna z siedzibą ul. Kłobucka 25 , 02-699 Warszawa
- mięso, wędliny

3. STARLES sp. z o.o. z siedzibą 02-255 Warszawa ul. Krakowiaków 76 -  sypkie, napoje

4. 
REN - sp.z o.o. z siedzibą 26-600 Radom ul. Tartaczna 3 -  ryby

5.
INVEST MICHEL - sp.jaw.z siedzibą Kobierne 44a 05-311 Dębe Wielkie - Jajka

6.
Wyrób i Sprzedaż,Hurtowa i Detaliczna Piotr i Bożena Pożyczka  07-130 Łochów
ul Baczkowska 60  -  pieczywo
    
7.
HURT i DETAL ART.SPOŻYWCZO-ROLNE -  z siedzibą w 18-200 Wysokie Mazowieckie
ul. Szpitalna 24 - mrożonki ,olej,nabiał  
 
8. AGNES - sp.jaw. z siedzibą przy ul. Szpitalnej 58,  05-802 Pruszków - naleśniki, kluski, pierogi
             
Jadłospis  dekadowy od 16.10.2017r do 30.10.2017r
- budynek Batorego 11
Jadłospis  dekadowy od 16.10.2017 do 30.10.2017
- budynek Batorego 11
LISTA ALERGENÓW
 
      
LISTA ALERGENÓW


Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku, przedstawiam listę alergenów, które powodują alergie lub reakcje nietolerancji.

LISTA ALERGENÓW:

ALERGEN NR 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne.
ALERGEN NR 2: skorupiaki i produkty pochodne
ALERGEN NR 3: jaja i produkty pochodne
ALERGEN NR 4: ryby i produkty pochodne
ALERGEN NR 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
ALERGEN NR 6: soja i produkty pochodne
ALERGEN NR 7: mleko i produkty pochodne
ALERGEN NR 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacjowe i produkty pochodne
ALERGEN NR 9: seler i produkty pochodne
ALERGEN NR 10: gorczyca i produkty pochodne
ALERGEN NR 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
ALERGEN NR 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr
ALERGEN NR 13: łubin i produkty pochodne
ALERGEN NR 14: mięczaki i produkty pochodne



Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, kurkuma, zioła prowansalskie, papryka słodka, gałka muszkatołowa.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

 

DATA

JADŁOSPIS



SYMBOLE
ALERGENÓW
16. 10. 2017
poniedziałek
Zupa kalafiorowa
Chleb razowy,pytlowy,pszenny
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym
Makaron mieszany
Sałata,pomidor,szczypiorek z sosem winegret
Kompot owocowy
Śliwki


A7,A9
A1
A1,A7
A1
A7,A9
17. 10. 2017
wtorek
Zupa grochowa
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Ryba pieczona z sosem koperkowym
Ziemniaki
Sur. z kapusty kwasz.
Herbata rumiankowa
Nektarynka
A1,A9
A1
A1,A4,A7


18. 10. 2017
środa
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Chleb razowy, pytlow, pszenny
Spaghetti z mięsem
Woda z cytryną i świeżą miętą
Pomarańcze


A9,A7
A1
A1,A7


19. 10. 2017
czwartek
Zupa jarzynowa
Chleb razowy,pytlowy i pszenny
Kotlet pożarski (medalion) z drobiu
Buraczki z masłem
Kasza bulgur
Kompot owocowy
Jabłko
A7,A9
A1,A3,A11
A1,A3
A1,A7

20. 10. 2017
piątek
Kapuśniak z kwaszonej kapusty
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Kluski śląskie z sosem pieczarkowym
Marchewka z jabłkiem i pestkami słonecznika
Herbata owocowa
Kiwi
A9,,A1
A1
A1,A3,A7
23. 10. 2017
poniedziałek
Zupa ogórkowa
Chleb razowy,pytlowy,pszenny
Risotto z mięsem i warzywami, sos pomidorowy
Kompot owocowy
Banan

A7,A9
A1
A1,A7,A9
24. 10. 2017
wtorek
Zupa cebulowa z płatkami migdałowymi i bułką
Udko pieczone
Ziemniaki
Kukurydza,groszek z cebulą
Jogurt owocowy + herbata owoc.
Gruszka
A7,A8,A1
A7

A3
A7
25. 10. 2017
środa
Barszcz biały z ziemniakami
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Pulpety w sosie kethupowym
Makaron mieszany
Sur. z warzyw mieszanych z pestkami dyni
Maślanka, Mandarynki



A7,A1
A1
A1,A3,A7
A1
26. 10. 2017
czwartek
Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Schab karkowy pieczony z pieczarkami
i konc. pomid.
Kasza gryczana
Pomidory z cebulą
Kompot owocowy
Brzoskwinia

A7,A9,A3
A1
A1
A1

27. 10. 2017
piątek
Barszcz ukraiński
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Kotlety z jajek
Ziemniaki
Sur. z pora z płatkami migdałowymi
Herbata miętowa. Nektarynka
A7,A9
A1
A1,A3

A3,A8
30. 10. 2017
poniedziałek
Krupnik wiosenny
Chleb razowy, pytlowy, pszenny
Boeuf Strogonow
Makaron mieszany
Sur.z ogórka kwasz.szczypiorku z pestkami słonecz.
Woda z cytryną i miodem
Pomarańcze
A7,A1,A9
A1
A1,A7
A1
 
MOŻLIWOŚĆ ZMIAN W JADŁOSPISIE


































 

Jadłospis   od 16.10.2017r do 27.10.2017r
budynek Batorego 37